Anastasija Gudelj
Po bakinom receptu: Ovom tradicionalnom jelu ni Anastasija Gudelj ne može da odoli (foto)
20.12.2023 19:58
Omiljeno jelo Anastasije Gudelj više nije tajna, evo čemu mlada pevačica ne može da odoli
Ćerka Cece Ražnatović može se pohvaliti savršenom figurnom koju održava zahvaljujući zdravoj ishrani i redovnim treninzima.
Međutim, ako ste se ikada zapitali koje je omiljeno jelo Anastasije Gudelj najnovija fotografija koju je podelila sa fanovima sigurno će vam dati odgovor na to pitanje.
Iako Anastasija nastoji da pažljivo bira namirnice koje će se naći na njenom meniju, jednom tradicionalnom jelu ne može da odoli. U pitanju su sarme koje može da jede u bilo koje doba dana i noći.
Pročitajte Mislili su da neće doći - Anastasija Gudelj stigla u porodičnu vilu, a gde je Nemanja?!
- Sezona sarmi - poručila je mlada pevačica preko Instagrama, pa nije bilo teško zaključiti koje je omiljeno jelo Anastasije Gudelj.
Omiljeno jelo Anastasije Ražnatović najviše se priprema u ovo doba godine, kada je sezona slava u punom jeku, a mi vam donosimo recept za sarme kojima muzička zvezda ne može da odoli.
Sastojci:
- veća glavica kupusa
- 1/2 kg dimljenog šarana
- 2 glavice crnog luka
- 2 šoljice pirinča
- malo ulja
- malo brašna
- malo mešavine začina
- kašika začinske crvene paprike
- malo soli
- malo bibera
Omiljeno jelo Anastasije Gudelj se ovako priprema
Dimljenom šaranu odstranite kosti i sitno ga iseckajte ili sameljite na mašini za meso. Na ulju propržite luk izblendiran u secku, a kada porumeni, dodajte papriku i mleveno meso šarana.
Pržiti još dva-tri minuta. Sklonite sa vatre, dodajte oprani pirinač, pa začinite po ukusu. Smesu dobro izmešajte.
Polako uvijajte sarme, slažite ih u dublju posudu. Napravite zapršku od tri kašike ulja, kašike brašna i kašike crvene začinske paprike.
Pročitajte Sarme Suzane Mančić su za prave gurmane, tajna je u ovome
Zapršku dodajte preko sarme, nalijte vodom i stavite da se kuva na laganoj temperaturi da kupus omekša.
Napomena: osim šarana možete da stavite i druge dimljene ribe, kao što je šljuka. Neko stavlja i meso oslića, prethodno skuvanog u slanoj vodi, a ostatak postupka je isti.
Komentari. (0)