Recept

Kada hoćete da oduševite, pripremite pačetinu u sosu od višanja po receptu Danice Maksimović

Autor:

20.01.2024 10:03

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Recept Danice Maksimović spremite kada želite nekog da ostavite bez reči



Zanimljivost iz života Danice Maksimović koju sigurno niste znali je ta da u kuhinju ulazi tek uveče, u kasne večernje sate.

Glumica važi za vrhunsku kuvaricu, pa tako recept Danice Maksimović za pačetinu u sosu od višanja morate isprobati za neku posebnu priliku.

Petar Đorđević

 

Za recept Danice Maksimović biće vam potrebno pačije meso koje je inače nepravdeno zaspostavljeno na trpezama.

Spremiti pačetinu a da bude sočna i da se topi u ustima zaista je pravi izazov za najveštijeg kuvara, a Danica to i te kako ume. 

Recept Danice Maksimović pročitajte u nastavku

Pačetina je veoma zahvalna za pripremu jer se može u potpunosti iskoristiti, a svaki obrok je poseban gastronomski doživljaj.

Pexels

 

Kako savetuju dobri poznavaoci vina, uz pačetinu se odlično slaže kaberne sovinjon i merlo, crni pino, kao i širaz koji će još više naglasiti ukus pačjeg mesa.

Pročitajte Kad baka spremi - Recept Vesne Zmijanac za kupus sa teletinom, unuke ga obožavaju

Sastojci:

jedna patka

mast

so, biber

vegeta

višnje iz kompota

šećer

Priprema:

Patku dobro oprati, očistiti od iznutrica i sitnog perja. Začiniti solju, vegetom i biberom, dobro je zamastiti i staviti da se peče na temperaturi od 180 do 200 stepeni.

Dužina pečenja zavisi od veličine patke (za kilogram 45 minuta do sat).

Pexels

 

Istopiti malo svinjske masti, dodati brašna i napraviti svetlu zapršku.

Sasuti kompot od višanja i dobro promešati. Posoliti, pobiberiti i sipati šećera koliko je potrebno da neutrališe kiselost.

Komade pečene patke spustiti u sos i kuvati još 5-10 minuta. Kao prilog služiti njoke od krompira ili pariske knedle.

Komentari. (0)

Loading