Recept
Kada hoćete da oduševite, pripremite pačetinu u sosu od višanja po receptu Danice Maksimović
20.01.2024 10:03
Recept Danice Maksimović spremite kada želite nekog da ostavite bez reči
Zanimljivost iz života Danice Maksimović koju sigurno niste znali je ta da u kuhinju ulazi tek uveče, u kasne večernje sate.
Glumica važi za vrhunsku kuvaricu, pa tako recept Danice Maksimović za pačetinu u sosu od višanja morate isprobati za neku posebnu priliku.
Za recept Danice Maksimović biće vam potrebno pačije meso koje je inače nepravdeno zaspostavljeno na trpezama.
Spremiti pačetinu a da bude sočna i da se topi u ustima zaista je pravi izazov za najveštijeg kuvara, a Danica to i te kako ume.
Recept Danice Maksimović pročitajte u nastavku
Pačetina je veoma zahvalna za pripremu jer se može u potpunosti iskoristiti, a svaki obrok je poseban gastronomski doživljaj.
Kako savetuju dobri poznavaoci vina, uz pačetinu se odlično slaže kaberne sovinjon i merlo, crni pino, kao i širaz koji će još više naglasiti ukus pačjeg mesa.
Pročitajte Kad baka spremi - Recept Vesne Zmijanac za kupus sa teletinom, unuke ga obožavaju
Sastojci:
jedna patka
mast
so, biber
vegeta
višnje iz kompota
šećer
Priprema:
Patku dobro oprati, očistiti od iznutrica i sitnog perja. Začiniti solju, vegetom i biberom, dobro je zamastiti i staviti da se peče na temperaturi od 180 do 200 stepeni.
Dužina pečenja zavisi od veličine patke (za kilogram 45 minuta do sat).
Istopiti malo svinjske masti, dodati brašna i napraviti svetlu zapršku.
Sasuti kompot od višanja i dobro promešati. Posoliti, pobiberiti i sipati šećera koliko je potrebno da neutrališe kiselost.
Komade pečene patke spustiti u sos i kuvati još 5-10 minuta. Kao prilog služiti njoke od krompira ili pariske knedle.
Komentari. (0)