Miloš Biković

Romantična večera po receptu Miloša Bikovića, Ivana je prava srećnica (video)

Autor:

12.05.2024 12:03

Foto: Luka Šarac

Foto: Luka Šarac

Recept Miloša Bikovića za večeru koja se pamti kao prvi poljubac



Želite da obradujete voljenu osobu romantičnom večerom koju ste sami pripremali, ali ne znate šta bi moglo da se nađe na vašem meniju? Špagete bolonjeze uvek su dobar izbor, a recept Miloša Bikovića za ovo ukusno jelo će vas oduševiti. 

A.H. / ATAImages

 

U moru svakodnevnih obaveza slavni glumac jedva nađe vremena da sebi da malo oduška. On se, kako sam ističe, najbolje opušta u kuhinji dok sprema razne đakonije koje njegovi najmiliji obožavaju. 

Pročitajte Nema mu ravnog - Čuvena Kasandra stiže u Srbiju, razlog Miloš Biković

Ovoga puta vam u celosti prenosimo recept Miloša Bikovića za špagete bolonjeze čiji se ukus pamti kao prvi poljubac. 

Sastojci

Crni (ili ljubičasti) luk i 3 čena belog luka, sok od paradajza, vegeta‚, biber, maslinovo ulje, 700 g mlevenog mesa po izboru, jaja, peršun, parmezan, prezle (2-3 kašike), brašno, dodatak za špagete bolonjeze.

Priprema

Sitno isecite luk i propržite na malo maslinovog ulja. Dok čekate da luk potamni počnite da spremate ćufte. Umutite dva jaja i pomešajte rukama sa mesom.

Dodajte pola veze peršuna, prezle i dodatak za špagete bolonjeze. U šerpu sa lukom dodajte paradajz sos i ostavite da se krčka. Začinite sos sa malo bibera i vegete ostavite da se lepo ukuva.

Pročitajte Neraskidiva nit - Nećete verovati u kakvoj su vezi Teya Dora i Miloš Biković, to je zaista bila ona

Rukama formirajte ćufte od mesa, uvaljajte ih u brašno i propržite na malo maslinovog ulja. Nije potrebno previše pržiti, jer će se one dodatno dopeći u rerni. Dovoljno je da dobiju zlatnu koricu.

Poređajte ćufte na vatrostalnu posudu i prelijte ukuvanim sosom od paradajza. Dodajte malo parmezana preko i stavite u rernu zagrejanu na 160 stepeni. Ostavite da se ćufte peku 20 minuta.

Za to vreme spremite špagete u vodi sa malo soli. Ocedite špagete, prelijte sosom sa ćuftama i začinite svežom rukolom sa malo balsamiko sirćeta.

Komentari. (0)

Loading