Luka Raco

Ovom specijalitetu ni Luka Raco ne može da odoli, boje leta na tanjiru (foto)

Autor:

22.07.2024 18:45

Foto: Instagram/luka_raco

Foto: Instagram/luka_raco

Omiljeno jelo Luke Raca više nije tajna, ovo glumac obožava da jede



Miljenik ženske populacije i jedan od najboljih glumaca ovo leto uživa punim plućima. Nakon Malte i Crne Gore upustio se u Grčku, a tom prilikom saznali smo i koje je omiljeno jelo Luke Raca

Instagram

 

Prelepe fotografije sa putovanja Luka rado deli sa pratiocima na Instagramu. Uz zvuke mora, pesak koji miluje stopala i gastronomske specijalitete glumac puni baterije za nove poslovne poduhvate. 

Pročitajte Glumac, maneken, mladoženja za primer - Luka Raco pokazao još jedan skriveni talenat (video)

Ipak, poslednja objava posebno se istakla, a omiljeno jelo Luke Raca više nije tajna. Naime, tokom letnjih dana uživa u testenini sa morskim plodovima, a ovo ukusno jelo priprema se za samo 20 minuta.

Sastojci

350 g testenine
500 g školjki
250 g lignji
150 g škampi
12 malih jakovskih kapica
50 ml maslinovog ulja
1 kašičica iseckanog peršuna
1 čen belog luka
1 čili papričica
so i beli biber

Omiljeno jelo Luke Raca se ovako priprema

 

Pažljivo operite školjke, zatim očistite lignje i isecite ih na komadiće. Izvadite kozice iz oklopa i isecite ih na komadiće. Gurnite nožić između dve polovine jakovskih kapica kako biste ih otvorili.

Izvadite meso školjke, uklonite tamne niti, operite ih i prerežite napola.

U tiganju pažljivo prodinstajte čitavo česno belog luka i čili papričicu na dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, a zatim dodajte iseckani peršun i školjke.

Instagram

 

Pokrijte tiganj i dinstajte dok se školjke ne otvore, a zatim izvadite meso, ali ostavite nekoliko školjki kao ukras. Bujon koji je ostao u tiganju procedite i ostavite sa strane.

Zagrejte velik teflonski tiganj i brzo propržite lignje, dodajte kozice, jakovske kapice i, na kraju, školjke zajedno sa proceđenim bujonom.

Skuvajte špagete u proključaloj vodi sa malo soli, ocedite ih „al dente” i ubacite u tiganj sa sosom od plodova mora. Dodajte preostalo maslinovo ulje i malo sveže mlevenog belog bibera.

Komentari. (0)

Loading