Luka Raco
Ovom specijalitetu ni Luka Raco ne može da odoli, boje leta na tanjiru (foto)
22.07.2024 18:45
Omiljeno jelo Luke Raca više nije tajna, ovo glumac obožava da jede
Miljenik ženske populacije i jedan od najboljih glumaca ovo leto uživa punim plućima. Nakon Malte i Crne Gore upustio se u Grčku, a tom prilikom saznali smo i koje je omiljeno jelo Luke Raca.
Prelepe fotografije sa putovanja Luka rado deli sa pratiocima na Instagramu. Uz zvuke mora, pesak koji miluje stopala i gastronomske specijalitete glumac puni baterije za nove poslovne poduhvate.
Pročitajte Glumac, maneken, mladoženja za primer - Luka Raco pokazao još jedan skriveni talenat (video)
Ipak, poslednja objava posebno se istakla, a omiljeno jelo Luke Raca više nije tajna. Naime, tokom letnjih dana uživa u testenini sa morskim plodovima, a ovo ukusno jelo priprema se za samo 20 minuta.
Sastojci
350 g testenine
500 g školjki
250 g lignji
150 g škampi
12 malih jakovskih kapica
50 ml maslinovog ulja
1 kašičica iseckanog peršuna
1 čen belog luka
1 čili papričica
so i beli biber
Omiljeno jelo Luke Raca se ovako priprema
Pažljivo operite školjke, zatim očistite lignje i isecite ih na komadiće. Izvadite kozice iz oklopa i isecite ih na komadiće. Gurnite nožić između dve polovine jakovskih kapica kako biste ih otvorili.
Izvadite meso školjke, uklonite tamne niti, operite ih i prerežite napola.
U tiganju pažljivo prodinstajte čitavo česno belog luka i čili papričicu na dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, a zatim dodajte iseckani peršun i školjke.
Pokrijte tiganj i dinstajte dok se školjke ne otvore, a zatim izvadite meso, ali ostavite nekoliko školjki kao ukras. Bujon koji je ostao u tiganju procedite i ostavite sa strane.
Zagrejte velik teflonski tiganj i brzo propržite lignje, dodajte kozice, jakovske kapice i, na kraju, školjke zajedno sa proceđenim bujonom.
Skuvajte špagete u proključaloj vodi sa malo soli, ocedite ih „al dente” i ubacite u tiganj sa sosom od plodova mora. Dodajte preostalo maslinovo ulje i malo sveže mlevenog belog bibera.
Komentari. (0)