Recept

Recept za pinđur Slavice Rokvić svaka domaćinska kuća treba da isproba, prenosi se generacijama

Autor:

14.09.2024 14:30

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Recept za pinđur Slavice Rokvić domaćice obožavaju



U svakoj domaćinskoj kući ovo doba godine rezervisano je za spremanje zimnice. U potrazi za dobrim receptom za pinđur našli smo provereno pouzdan kod vrsne kuvarice Slavice Rokvić.

Udovica Marinka Rokvića ni ove godine neće dočekati zimu nespremna, naprotiv. Na njenoj trpezi od zimskih đakonija naći će se pinđur po receptu njene majke Milke.

Instagram

 

"Gotov pinđur. Malo truda i muke, ali vredelo je. Smederevac, najlepši ukusi na ovom šporetu. A recept za pinđur moje majke Milke za mene najlepši”, napisala je domaćica na svom Instagram profilu.

Sastojci:

- 6 kg crvenog paradajza

- 6 kg patlidžana

- seckane pečene paprike, otprilike

- so, šećer i sirćetna kiselina po ukusu

- seckani beli luk, otprilike

- 1 l ulja

Pročitajte Kad Slavica Rokvić kuva, nema greške - Ovakav lagan obrok do sada sigurno niste probali

Priprema:

Paradajz i patlidžan ispeći, oljuštiti, iseći i sipati u šerpu da se upržava. Kada je na pola, dodati isečene pečene paprike i mešati. Opet mešati do besvesti.

U lonče zagrejati ulje i postepeno dodavati u smesu da “zacvrči”, pa opet mešati. Pri kraju dodati so, šećer, esenciju i seckani beli luk. I opet mešati dok vam se ne ukaže dno na šerpi kada povučete varjačom.

 

 

Sipati u vruće tegle kada se malo prohladi, pa u zagrejanu rernu nekih desetak minuta. Isključiti rernu i pinđur ostaviti do jutra u njoj.

Zato što nema konzervansa u njemu, zagrejati ulje i u svaku teglu sipati pomalo ili u sirće umakati gazu i stavljati preko pinđura.

Zatvarati tegle i smestiti ih u ostavu.

Stari, provereni recept. Ako ga budete spremali s ljubavlju, 100% će vam uspeti. Srećno”, poručila je ona, a mi smo požurili da Slavičin recept za pinđur odmah isprobamo.

Komentari. (0)

Loading