Zvezde kuvaju za vas
Lagano, brzo i veoma ukusno: Recept Goce Tržan za nudle sa ćuretinom i povrćem zagolicaće vam i nepca i maštu
23.09.2024 09:30
Recept Goce Tržan za nudle sa ćuretinom i povrćem
Goca Tržan jedan je od najvećih gastro-majstora na našoj javnoj sceni. Popularna pevačica obožava da kuva, a svojevremeno je rekla da joj je omiljena prostorija u kući upravo kuhinja.
Ovog puta predstavljamo vam recept Goce Tržan za kineske nudle sa ćuretinom i povrćem. Verujte nam na reč, prste ćete polizati! Naročito ako ste ljubitelj specijaliteta najmnogoljudnije zemlje na svetu.
Pre nekoliko godina pop zvezda je u „Praktičnoj ženi“ otkrila kako priprema ovaj ukusan i lagan obrok. Važno je znati da taj proces ne oduzima mnogo vremena.
Kako je objasnila, recept je sama osmislia po uzoru na jedno jelo koje je probala u restoranu.
Pročitajte Gulaš po receptu Goce Tržan još niste probali, voće daje poseban šmek (video)
Na početku je naglasila da koristi susamovo ulje, koje je zdravo i daje fantastičnu aromu, ali stavlja se tek toliko da jelo poprimi miris.
Na susamovom ulju, u voku, proprži se ćuretina iseckana na listove, a potom se ukloni kako bi se u njemu dinstalo i povrće.
- Na ulje se ubacuje crveni luk, koji ima neku lepu slatkoću, a nije gorkoljut. Kasnije se stavi malo belog luka, šargarepa iseckana na žilijen trake, a onde i šitake-pečurke koje poseduju fantastičnu teksturu.
Potom se ubacuju tikvice iseckane na kockice, pa brokoli, sa čijim kuvanjem ne smete da preterate ako želite da mu ostane lepa zelena boja, upozorava Goca.
- Ubacujemo malo crvene paprike, takođe isečene na trake, i lagano dinstamo. Paprika uvek na kraju, jer treba da bude najhrskavija. Ona je izvor vitamina C koji ne želimo da uništimo predugim kuvanjem.
Pred kraj vraćamo ćuretinu u vok i sve vreme mešamo sa povrćem. Dodajemo oko dve kašike soja-sosa, s kojim treba voditi računa jer je vrlo intenzivan.
Pročitajte Ni Bastijan ne može da odoli - Srpski doručak po receptu Ane Ivanović
Potom se na sve to stavljaju pirinčane nudle, koje Goca prethodno ne potapa. Dodaje se voda u vok, tek toliko da prekrije nudle, a zatim ih fino raspoređujemo varjačom ili štapićima.
Posle nekoliko minuta jelo je gotovo. Recept Goce Tržan savršeno je rešenje ako nemate vremena za pripremu nekog komplikovanog obroka, a u ovom će svakako uživati cela porodica.
Komentari. (0)