Bojana Stamenov

Kad gurman kuva: Bojana Stamenov pokazala najbolji recept za raviole s mesom

Autor:

29.09.2024 15:30

Foto: Boško Karanović

Foto: Boško Karanović

Ravioli s mesom na ovaj način postaće vaš omiljeni recept



Bojana Stamenov poznata je kao veliki gurman. Pevačica se sjajno snalazi u kuhinji i uživa da stalno priprema nova jela, a jedno od omiljenih su ravioli s mesom.

Šarmantna pevačica je, gostujući u emisiji „Mr Kitchen“, pokazala recept za raviole s mesom, a mi smo pažljivo pratili svaki korak.

Luka Šarac

 

Sastojci za testo:

- 200 g brašna
- 2 jaja
- šaka svežeg bosiljka
- ½ litra paradajz-soka
- 2 čena belog luka

Fil:

- 300 g mlevenog mesa

- 100 g putera
- 50 g parmezana

Pročitajte Dijeta Bojane Stamenov skida čak 70 kilograma, a jedete zasitne obroke

Priprema:

Prvo umesiti testo od brašna, jaja i malo soli. Dodati i malo vode po potrebi prilikom ovog procesa. Zatim rastanjiti testo i provući kroz mašinu za pravljenje testenine nekoliko puta.

U međuvremenu u tiganju prodinstati mleveno meso na malo putera. Nakon kratke pripreme rasporediti na više mesta po kašičicu mesa na rastanjeno testo. Ivice testa premazati vodom, a drugi kraj testa preklopiti preko i rebrastim nožićem seći raviole.

Potrebno ih je kuvati tri do pet minuta u proključaloj vodi. Pripremiti sos od paradajza: sipati sok od paradajza u šerpu i dodati iseckani bosiljak kada sos provri. Na kraju ubaciti spremne raviole u sos i preko posuti parmezan. Uživajte u ukusnom i zasitnom obroku.  

Komentari. (0)

Loading