Bojana Stamenov
Kad gurman kuva: Bojana Stamenov pokazala najbolji recept za raviole s mesom
29.09.2024 15:30

Foto: Boško Karanović
Ravioli s mesom na ovaj način postaće vaš omiljeni recept
Bojana Stamenov poznata je kao veliki gurman. Pevačica se sjajno snalazi u kuhinji i uživa da stalno priprema nova jela, a jedno od omiljenih su ravioli s mesom.
Šarmantna pevačica je, gostujući u emisiji „Mr Kitchen“, pokazala recept za raviole s mesom, a mi smo pažljivo pratili svaki korak.

Luka Šarac
Sastojci za testo:
- 200 g brašna
- 2 jaja
- šaka svežeg bosiljka
- ½ litra paradajz-soka
- 2 čena belog luka
Fil:
- 300 g mlevenog mesa
- 50 g parmezana
Pročitajte Dijeta Bojane Stamenov skida čak 70 kilograma, a jedete zasitne obroke
Priprema:
Prvo umesiti testo od brašna, jaja i malo soli. Dodati i malo vode po potrebi prilikom ovog procesa. Zatim rastanjiti testo i provući kroz mašinu za pravljenje testenine nekoliko puta.
U međuvremenu u tiganju prodinstati mleveno meso na malo putera. Nakon kratke pripreme rasporediti na više mesta po kašičicu mesa na rastanjeno testo. Ivice testa premazati vodom, a drugi kraj testa preklopiti preko i rebrastim nožićem seći raviole.
Potrebno ih je kuvati tri do pet minuta u proključaloj vodi. Pripremiti sos od paradajza: sipati sok od paradajza u šerpu i dodati iseckani bosiljak kada sos provri. Na kraju ubaciti spremne raviole u sos i preko posuti parmezan. Uživajte u ukusnom i zasitnom obroku.
Komentari. (0)