Recepti

U kuhinji Ane Ivanović sprema se samo zdravo: Banana hleb sa tvistom, teniserka otkrila tajni sastojak

Autor:

12.10.2024 09:30

Foto: Freepik/freepik

Foto: Freepik/freepik

Recept Ane Ivanović za banana hleb



Poznato je da bivša teniserka Ana Ivanović vodi računa o zdravoj ishrani i kondiciji. Kao neko ko se od mladih dana bavio sportom, teniserka vrlo dobro shvata značaj pravilnog unosa kalorija i nutrijenata. 

Njena ishrana je česta tema svih medija koji za temu imaju zdrave životne navike, ali i brojnih pratilaca teniserkinog Instagram profila. Jedna od objava koja je privukla veliku pažnju jeste recept Ane Ivanović za hleb od banane sa tajnim sastojkom zbog kog je sočan i dugo zadržava svežinu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)

 

- Početak vikenda s domaćim hlebom od banane. Jedno je od mojih omiljenih, jer ga je vrlo lako napraviti i ima samo zdrave sastojke. P. S. Čak je i Basti jedva čekao da ga pojede - napisala je Ana ispod objave.

Ono što je potrebno za pripremu ovog hleba je par namirnica koje sigurno već imate u kući.

Pročitajte Zanosna Srpkinja pokorila Berlin - sinoć su svi gledali u Anu Ivanović, očarala je i legendarnu Anu Vintur

Koraci pripreme su jednostavni, a užitak koji banana hleb nudi je apsolutno fantastičan. Isprobajte recept Ane Ivanović!

Sastojci:

  • 1 šolja brašna od spelte
  • 1 šolja integralnog pšeničnog brašna
  • 2 šolje rendanih tikvica
  • 3 zgnječene banane
  • 2 jaja
  • 1/3 šolje maslinovog ulja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašika ekstrakta vanile

Freepik/freepik

 

Izmešajte sve sastojke, sipajte u kalup za hleb obložen papirom za pečenje.

Izravnajte masu i pecite u ugrejanoj rerni na 180ºC  oko sat vremena.
Izvadite iz pećnice, ostavite da se prohladi, pa izvadite iz kalupa i odložite na rešetkastu površinu da se potpuno ohladi.

Pročitajte Iznenadićete se koliko je Ana Ivanović viša od Bastijana

O navikama u ishrani Ana je u jednoj od objava na Instagramu rekla:

- Volim dobar tost od avokada za početak dana. Bogat folnom kiselinom, vitaminima K, D, B6 i E, kao i kalijumom, kalcijumom i nezasićenim masnim kiselinama.

Ana Ivanović često priprema kaše od raznih žitarica, dodaje im kokos, čia-semeneke i razne bobice - borovnice, maline, jagode ili akai-bobice. U trudnoći je redovno uživala u zelenim kašastim sokovima, smuti pravi od spanaća, avokada i banane, a voli da doda spirulinu ili maču.

Pročitajte Iz kuhinje Ane Ivanović stiže sjajan recept za prazničnu štrudlu

Za ručak bivša teniserka se često odluči za veliku činiju salete ili čorbu od povrća, a od poslastica izdvajamo banana hleb i ovaj sjajan recept Ane Ivanović.

Komentari. (0)

Loading