Recepti

Suzana Mančić sprema najbolju makovnjaču, ukus ćete zauvek pamtiti

Autor:

22.10.2024 10:35

Foto: Mirko Tabašević

Foto: Mirko Tabašević

Recept Suzane Mančić za makovnjaču obavezno sačuvajte



Ukoliko obožavate tradicionalnu makovnjaču, ali nemate vremena da mesite testo, recept Suzane Mančić je baš ono što vam treba!

Voditeljka za pripremu tzv. brze makovnjače koristi gotove kore, što znatno olakšava i ubrzava pripremu, a ukus ostaje podjednako dobar kao da ste sve radili ručno i po tradicionalnom receptu.

Screenshot YouTube/@Prakticnazena

 

Recept Suzane Mančić za makovnjaču, ova popularna loto devojka je predstavila u emisiji „Praktična žena”, gde su svi bili oduševljeni rezultatom.

Što znači da, iako su korišćene kupovne kore, niko nije primetio razliku u ukusu.

Pročitajte Nije teško, jede se kašikom, može i hladno - Jelo Suzane Mančić kojim je oduševila muža

Evo jednostavnog recepta za ovu ukusnu poslasticu koja će sigurno obradovati vaše ukućane i goste!

Screenshot YouTube/@Prakticnazena

 

Sastojci

  • 3 jajeta
  • 1,5 šolja šećera
  • 4 dl ulja
  • 2 šolje griza
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 400 g maka
  • 400 ml (2 šolje) vrelog mleka
  • 1,5 šolja šećera

Umutite jaja, pa postepeno dodajte šećer, ulje, griz, vanilin šećer i prašak za pecivo, mešajući dok se smesa lepo ne sjedini.

Prelijte mak vrućim mlekom i dodajte šećer, pa sve dobro izmešajte dok se ne dobije ujednačena smesa.

Screenshot YouTube/@Prakticnazena

 

Kupovne kore podelite na tri dela jer filova ima dovoljno za tri sloja. Na jedan list kora najpre namažite žuti fil, zatim ravnomerno rasporedite fil od maka.

Ponovite ovaj postupak dok ne utrošite sve kore i filove.

Screenshot YouTube/@Prakticnazena

 

Zagrejte rernu na 180°C i pecite makovnjaču oko 40 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.

Kada se ispeče, ostavite da se malo ohladi, pa je isecite i poslužite.

Pročitajte Slatko, a ne goji - recept Janke Budimir za slatke pogačice idealan za vitku liniju

Recept Suzane Mančić za makovnjaču ovog tipa je idealan izbor kada želite brz i ukusan desert, bez puno vremena provedenog u kuhinji.

Komentari. (0)

Loading