Mirjana Bobić Mojsilović

Ovaj zgodni lekar bio je muž Mirjane Bobić Mojsilović, nikad se više nije udavala

Autor:

20.05.2024 13:15

Foto: Marija Mladjen/ATAImages

Foto: Marija Mladjen/ATAImages

Suprug Mirjane Bobić Mojsilović bio je ovaj ugledni lekar, nikada ga nije prebolela



Suprug Mirjane Bobić Mojsilović, doktor Ljubomir Buca Mojsilović bio je njena najveća ljubav.

Nakon njegove iznenadne smrti u trideset sedmoj godini života spisateljica je ostala samohrana majka male Mile koja je samo godinu dana pre toga došla na svet.

Stefan Tomašević/ATAImages

 

Uprkos velikom bolu književnica je smogla snage da nastavi dalje. Fokusirala se na posao i svu energiju usmerila na ćerku koja joj je bila glavni pokretač.

- Imala sam dva izbora: da odem kod mame u krilo i nastavim da plačem i, drugo, da uzmem život u sopstvene ruke i radila sam to kako sam znala i umela, da li je uvek bilo dobro sigurno nije, da li sam bila spektakularna nisam.

Pročitajte Kako da od starih sandala napravite moderan letnji hit - Mirjana Bobić Mojsilović zna trik

- Bavila sam se novinarstvom, a kada mi se učinilo da više nemam šta da kažem i da gotovo svaki moj pasus prelazi u literaturu, otišla sam iz tog sveta i počela da pišem knjige. Sećam se da sam ih prodavala po Knez Mihailovoj.

Stavim Milu u "reno 4" da nam kola ne odnesu panduri i onda idem od knjižare do knjižare. Keš je tada bio i onda sve po deset, dvadeset dinara samo joj ubacim kroz onaj mali leptirić na autu i kažem: "Milence broj".

Vraćale smo tako naše dugove i živele od toga - prisetila se jednog od najtežih perioda u životu novinarka, koja je nakon smrti supruga odlučila da se nikada više ne uda.

Tu odluku jednim delom donela je i zbog ćerke, koja likom podseća na oca, a karakterom na majku.
- Bilo je ljubavi u mom životu, strasti i ludila i svega, ali očigledno nikada nisam htela da se udam.

Svesno sam birala muškarce s kojima nisam mogla da ostvarim tu vrstu veze, da ne bih ugrozila svoju ćerku. Za dete je ta situacija uvek potresna i ono je uvek oštećeno - izjavila je ona.

 

Komentari. (0)

Loading