Emir Kusturica

Kusturica je ovu glumicu upoznao u butiku i promenio joj život iz korena

Autor:

30.06.2024 12:01

Foto: Anthony Jones/Getty Images

Foto: Anthony Jones/Getty Images

Ovoj glumici Emir Kusturica je promenio život



Jedan od naših najvećih reditelja, Emir Kusturica, uticao je na karijere mnogih i načinio ih zvezdama nakon svojih filmova.

Reditelj je promenio život jednoj devojci koja nije bila poznata, a sve se desilo kada su je zapazili u butiku u kojem je radila.

Profimedia

 

Naime, asistent Emira Kusturice prišao je Jeleni Jovičić koja u to vreme nije bila poznata i ponudio joj mesto statiste u filmu, što je ona odbila.

Međutim, pola sata kasnije, vratio se i ponudio joj epizodnu ulogu. Tako je provela šest meseci snimajući film "Crna mačka, beli mačor" sa Kusturicom, nakon čega karijera Jelene Jovičić kreće uzlaznom putanjom.

Pročitajte Kusturica voljenu Maju ostavio zbog druge, kada se pokajao, ona mu se osvetila na najgori način

- Našminkali su me, ubacili u neku prikolicu i rekli: 'Akcija!' Tako se desilo da s Kusturicom provedem čitavih šest meseci snimajući film 'Crna mačka, beli mačor' i da zahvaljujući tom genijalnom reditelju magistriram glumu i pre nego što sam se upisala na Akademiju - ispričala je Jelena.

Pre nego što je postala glumica, Jelena je radila kao konobarica u kafiću i u butiku. Takođe je pohađala nižu baletsku školu i trenirala odbojku dvanaest godina.

 

 

Danas je karijera Jelene Jovičić i te kako uspešna, a nakon pomenutog iskustva diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Komentari. (0)

Loading