Siniša Pavić

A sad adio... Siniša Pavić ispraćen na večni počinak uz pesmu iz kultne serije, tužne scene na groblju u Vlasotincu

Autor:

17.08.2024 14:04

Foto: youtube printscreen RTS

Foto: youtube printscreen RTS

Sahrana Siniše Pavića u Vlasotincu



Naš najuspešniji televizijski autor, čuveni scenarista Siniša Pavić, preminuo je juče u 91. godini u svom domu u Vlasotincu. U ovom gradiću na jugoistoku Srbije, nedaleko od Leskovca, ispraćen je i na večni počinak.

Sahrana Siniše Pavića održana je na lokalnom groblju. Od neumornog stvaraoca koji je napisao priče za kultne serije oprostili su se porodica, prijatelji, saradnici, poštovaoci njegovog lika i dela.

youtube printscreen

 

Među prvima je stigla Eva Ras. Čuvenu glumicu gledali smo u nekim od najuspešnijih serija koje je Pavić napisao.

Sahrani je prisustvovao i njen kolega Predrag Smiljković, poznat kao Tika Špic iz „Porodičnog blaga“.

Pročitajte Smrt ih je zauvek rastavila, Milica Milša se načisto slomila - Bez tebe ne bih bila to što jesam

Opelo autoru koji je ostavio neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji držala su četvorica sveštenika, a "Kurir" prenosi govor jednog od njih:

- U njegovim mnogobrojnim delima uvek je postojao onaj jedan čovek koji je radio čestito i pošteno i nije hteo drugačije. Uvek je prolazio krv i golgotu. Uvek je na kraju, na zadnjim stranicama knjiga ili epizoda, vaskrsavao. Ja sam u tome video ono što je hrišćansko u svim delima našeg pokojnog Siniše.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Mnogi glumci koje smo zavoleli zahvaljujući, između ostalog, i popularnim serijama kao što su „Bolji život“, „Srećni ljudi“ i druge, oprostili su se od Pavića i preko društvenih mreža.

Pročitajte Pisala je pesme za kultne serije, na porođaj otišla ljuta - Ova dama bila je supruga Siniše Pavića

- Moj otac preminuo je u snu, od starosti. Ne bih mogao ništa više da vam kažem. Zamolio bih vas da poštujete našu privatnost u ovom teškom trenutku - izjavio je juče za medije Sinišin sin Vladimir, koji je na sahrani održao govor.

Proslavljeni scenarista ispraćen je na večni počinak uz zvuke evergrina "A sad adio", pesme iz uvek rado gledane serije "Vruć vetar".

Komentari. (0)

Loading