Slavko Štimac

Ceo život bežala je od kamera: Ovako izgleda tajanstvena supruga Slavka Štimca

Autor:

16.10.2024 20:08

Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Supruga Slavka Štimca ugledna je slikarka, evo kako Vesna izgleda



Čuveni Slavko Štimac još kao dečak otpočeo je glumačku karijeru, da bi kasnije tokom godina ostvario značajne uloge koje su obeležile jugoslovensku kinematografiju.

Iako gotovo da nema uloge koja je prošla nezapaženo o privatnom životu slavnog glumca ne zna se mnogo, pa tako mnogi ne znaju ni ko je supruga Slavka Štimca.

Radule Perisic/ATAImages

 

Izabranica glumačke legende, Vesna Golubović i sama je veoma uspešna u poslu kojim se bavi, a činjenica da ne voli javno da se eksponira učinila ju je još intrigantnijom za medije.

Supruga Slavka Štimca 1980. godine diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti, u klasi profesora Stojana Čelića, a naredne preselila se u Njujork.

Pročitajte Da li ste iznenađeni cifrom? Evo kolika je penzija Slavka Štimca

- Nije to bila hrabrost kako mnogi misle, više ludost. Otišla sam kao da idem na izlet, sa jednom torbom u kojoj su bile dve knjige: „Srpske junačke pesme“ i „Novi zavet“. Imala sam nešto malo para, nisam znala engleski, ali sam bila rešena da tamo zauvek ostanem ‒ ispričala je Vesna jednom prilikom.

Vesna je autorka brojnih samostalnih i kolektivnih izložbi kao i zidnih instalacija, oprobala se u dizajniranju knjiga, a radila je i scenografije za moderne balete.

 

 

Supruga Slavka Štimca na kraju se ipak vratila za Beograd i posvetila se onome za šta se školovala. Skladni par ne eksponira se u javnosti, a slobodno vreme najradije koriste za obilazak manastira i prisustvovanje liturgijama.

Komentari. (0)

Loading