Princeza Dajana

Ljubavni trougao: Poznata manekenka optužila princezu Dajanu da joj je otela verenika

Autor:

23.10.2024 14:30

Foto: MJ Kim/Getty Images

Foto: MJ Kim/Getty Images

Poslednja ljubav princeze Dajane bila je glavna tema svetskih tabloida



Nikad prežaljena kraljica srca tragično je izgubila život poslednjeg dana avgusta 1997. godine, ostavljajući svet u bolu i šoku. U tunelu pored mosta "Alma" u Parizu poginuo je i njen tadašnji partner Dodi al Fajed. O toj kratkoj i nesrećnoj vezi i danas se polemiše.

Poslednja ljubav princeze Dajane bio je plejboj i milijarder, a kada su se upoznali, on je navodno bio veren sa manekenkom Keli Fišer.

Julian Parker/Getty Images

 

Iako je bio sin egipatskog bogataša i producirao nekoliko uspešnih holivudskih ostvarenja, Dodi al Fajed bio je poznatiji kao srcelomac za kojeg su se “lepile” poznate dame. Najpoznatija je, svakako, bila Dajana.

U britanskim tabloidima tog leta 1997. pojavile su se insinuacije da se namerno slikala s njim na javnim mestima kako bi učinila ljubomornim onog u koga je zapravo bila zaljubljena, doktora Hasnata Kana, ali takve tvrdnje nikad nisu dokazane.

Pročitajte Kada je konačno pronašla sreću, sudbina joj nije dala vremena da uživa u njoj - Poslednje leto princeze Dajane

Letnja afera ili prava ljubav? Za taj odgovor ćemo, po svemu sudeći, ostati uskraćeni doveka.

Pažnju na Dodijevu vezu sa Keli skrenula je poslednja sezona “Krune”, četvrt veka posle njegove pogibije. Upoznali su se u Parizu 1996, ali onda je u njegov život ušla - Dajana. Ni manje, ni više.

MAXPPP/Newscom/Profimedia

 

Keli je bila toliko povređena da je slučaj dospeo do suda. Tvrdila je da joj je Al Fajed poklonio skupoceni prsten sa safirom i dijamantom, a planirali su i venčanje za 9. avgust 1997.

No, tada je već ceo svet znao da je Dodi sa Dajanom. Sećate se čuvenih fotografija sa jahte, nastalih tokom letovanja na jugu Francuske?

Kelina majka kasnije je rekla da se Dodijev otac Mohamed al Fajed oštro protivio njegovoj vezi sa manekenkom jer je verovao da ona "samo juri za novcem".

Keli je, pak, tvrdila da su ona i Dodi bili vereni, ali je agent porodice Fajed demantovao te navode.

Novinarima je ispričala i da joj je ponudio pola miliona dolara da odustane od karijere modela kako bi provodila više vremena s njim, ali joj je dao samo 60.000 dolara i ček na 200.000 koji je odbijen.

Otkrila je i da je bio u paralelnoj vezi s njom i Dajanom. Dok ga je ona čekala na jednoj jahti on se sa princezom provodio na drugoj.

Kim Kulish/AFP/Profimedia

 

Zahtevala je odštetu, optužujući Al Fajeda da ju je gotovo ostavio pred oltarom. Na pres-konferenciji čak je pozvala Dajanu da se upoznaju, no princeza se nije odazvala.

Oglasila se tada i majka Keli Fišer Džudit Danavej: “Ona ga je volela i sve mu verovala, a on se prema njoj poneo okrutno. Treba da ga bude sramota.”

Međutim, posle teške saobraćajne nesreće, u kojoj su poginuli Dajana, Dodi i vozač Anri Pol, Keli je odustala od tužbe. Poslednja ljubavna priča princeze Dajane završila se na najsuroviji mogući način.

Pročitajte Dajanino pismo sadržalo je ove reči - Govorio joj je da je voli, njenu sahranu jedva je podneo

Fišer je tada izjavila da je iskreno volela Dodija, kao i da je skrhana od bola. Nije se pojavila na njegovoj sahrani, ali je učestvovala u istrazi o tragičnom događaju.

Po završetku manekenske karijere, Dodijeva bivša ljubav posvetila se biznisu. Za ruskog pilota Mihaila Movšina udala se 2007. godine i dobila ćerku. Živi u Južnoj Karolini.

 

 

Komentari. (0)

Loading