Recept
Ne bacajte: Ostatak hrane od Uskrsa možete iskoristiti za preukusan obrok (foto)
18.04.2023 15:59
Recept za složenac od jaja i krompira će vas oduševiti
Sada kada su uskršnji praznici za nama, ostalo je mnogo hrane i pitanje šta uraditi sa njom?
Ukoliko ste i vi među onima koji ne vole da bacaju hranu, imamo za vas idealan predlog kako je iskoristiti.
Pročitajte Može i ovako - Sloboda Mićalović pokazala kako provodi Uskrs, fotografija će vas oduševiti
Na našem meniju našao se takozvani složenac od krompira i kuvanih jaja. Ovo je kaloričan i ukusan obrok koji će obožavati pravi gurmani.
Za pripremu ovog jela trebaće vam:
- 1kg obareni krompir
- 300-350grama suhomesnatih proizvoda
- 4 kuvana jaja
- 4 kisela krastavčića
- 200-250grama sira
- 1 paradajz
- 50gr maslina
Pročitajte Posni gulaš? Ništa lakše, Ena Popov zna i kako (foto)
Preliv:
- 4 jaja
- 150ml mleka
- 50ml ulja
Priprema: Skuvan krompir stavite u vatrostalnu činiju, preko njega stavite sitno seckano suhomesnato, potom par kvanih jaja i sir, a onda opet krompir, jaja, sir, slaninu, pa opet krompir, kisele krastavčiće, masline paradajz. Sve preliti sa izmešanim jajima, mlekom i začinima. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 25-30 minuta.
Prijatno!
Komentari. (0)