Ena Popov
Bez brašna, jaja i belog šećera: Iz kuhinje Ene Popov stiže sjajan recept za čokoladni kolač sa višnjama
18.07.2023 16:00
Recept Ene Popov za kolač sa višnjama ćete odmah isprobati
Ena Popov je prava domaćica što pokazuju i objave na njenom Instagram profilu. Šarmantna voditeljka ne libi se da zasuče rukave i za svoju porodicu spremi razne specijalitete.
Iz njene kuhinje ovoga puta nam stiže predlog za sočan kolač sa višnjama, bez brašna, jaja i belog šećera, a recept Ene Popov vam prenosimo u celosti.
Pročitajte Ovakav losos još niste probali - Recept Ene Popov oduševio domaćice (foto)
Sastojci
4-5 narendanih jabuka
puna šolja griza (200ml)
3 kašike kokosovog šećera
3 kašike kakao praha
2 kašike mlevenog lana
5 kasika kokosovog ulja
šolja bilo kog biljnog mleka (pirincano/bademovo/sojino)
prašak za pecivo
Recept Ene Popov jednostavan je za pripremu
Sve sastojke dobro promešate i sjedinite, stavite u kalup ili vatrostalnu posudu koju ste prethodno prekrili papirom za pečenje i pečete kolač u rerni na 180 stepeni.
5 min pre kraja pečenja izvadite kolač i površinu mu prekrijte višnjama (ako su smrznute ne morate ih potpuno otopiti pre upotrebe, vec ih izvadite iz zamrzivača odmah na početku pravljenja kolača da odstoje na sobnoj temperaturi).
Vratite u rernu, pustite da se višnje sjedine sa ostatkom kolača i puste svoj sok.
Kada je kolač gotov (testirajte sa čačkalicama jer sve zavisi od jačine rerne) izvadite ga iz rerne i prelijte istopljenom čokoladom koju ste istopili na pari sa malo kokosovog ulja.
Sačekajte da se ohladi, a onda uživajte u vašoj savršenoj poslastici.
Komentari. (0)