La Cucina & Vino

Novi broj magazina La Cucina & Vino u prodaji

Autor:

17.07.2024 07:40

Foto: La Cucina & Vino / Shutterstock

Foto: La Cucina & Vino / Shutterstock

Novi broj magazina La Cucina & Vino na prodajnim mestima širom Srbije



Nije loša ona engleska poslovica da kada ti život da limun, napraviš limunadu. Podsticanje optimizma i pozitivnog stava je svima nama potrebno. I osmesi. I kakve sad to veze ima sa italijanskom hranom, "gelatom", "affogatom" ili "proseccom"?

Sad ni sam ne razumem zašto sam postavio ovo pitanje, jer čim pomislimo na Italiju, more i letovanje, osmeh se sam pojavljuje. Čak i dok čekamo zeleno na semaforu dok asfalt gori i dok klima nedovoljno hladi tokom vrelih noći. A odmor, nikako da dođe. A i kad se desi, prođe dok trepnete. Jer, nama “Italijanima” Italije nikad dosta.

Ako se još uvek niste odlučili gde ćete, pokušaćemo da vam pomognemo. Možda biste u gastronomsku prestonicu sveta? Da, posetili smo Bolonju, glavni grad Emilije Romanje, i otkrili sva njena blaga. A šta kažete na Sanremo, raspevanu cvetnu baštu na Rivieri di Fiori. Možda je regija Valdobbiadene, rodno mesto čuvenog "prosecca", baš za vas. Nalazi se na samo 50 kilometara od Venecije.

La Cucina & Vino / Shutterstock

 

U ovom broju vas vodimo kroz užurbane ulice Napulja, gde ćete upoznati Felinijevu Italiju na najlepši mogući način. Otkrivamo vam Otrantno, mesto gde se spajaju Jadransko i Jonsko more, i otvaramo vam vrata raja sa najlepšim plažama Italije. Za sentimentalne duše koje uživaju u putovanju vozom spremili smo pravu poslasticu. Putovanje od 1.000 kilometara, od Đenove do Ređo di Kalabrije, duž čitave zapadne obale, kroz pet regija.

La Cucina & Vino / Shutterstock

 

U delu Najbolje iz Italije ispričaćemo vam zašto masnoća "pancette" vapi za crvenim vinima i kako da napravite puding od krastavaca u kojem je glavna zvezda kremasti sir robiola. Donosimo vam priču o Coppii Ferrarese, hlebu koji je remek-delo elegancije i domišljatosti, a ljubitelji hobotnice će, od sada, moći da je pripremaju i kod kuće.

La Cucina & Vino / Shutterstock

 

Pripremili smo i lignje, i to na tri načina, a "mozzarelu" smo upotrebili u osam jela. Ako volite punjeno povrće, napunili smo tikvice, papriku, paradajz i bundevu, a ražnjiće smo pravili od četiri vrste mesa.

I na kraju, ponosni smo što je čuveni Gennaro Contaldo za naš magazin pripremio ručak u kojem je obavezan sastojak limun iz njegovog rodnog Amalfija.

La Cucina & Vino / Shutterstock

 

Dok smo gledali fotografije i čitali recepte osetili smo mirise limuna, maslina, mora, čuli graju i ciku dece koja sa dokova skaču u more, pesmu ribara koji spremaju mreže kako bi pod okriljem noći krenuli u lov na blago...

La Cucina & Vino / Shutterstock

 

Vi nemojte čekati da vam se to isto desi, već vam želimo da ovog leta to i doživite. Na licu mesta. U najlepšoj Italiji.

A, mi se vidimo ponovo, u najlepšem magazinu.
Svetislav Stojanović

La Cucina & Vino / Shutterstock

 

Komentari. (0)

Loading