Sergej Trifunović

Konačna presuda: Sergej Trifunović dobio 60 dana uslovno, mora da plati i sudske troškove

Autor:

18.09.2024 15:10

Foto: Antonio Ahel / ATA Images

Foto: Antonio Ahel / ATA Images

Sergej Trifunović osuđen je na 60 dana uslovno



Sergej Trifunović osuđen je na 60 dana zatvora uslovno, uz uslov da ne ponovi isto delo u narednih godinu dana, piše „Slobodna Dalmacija”. 

Njegova kazna se računa na 59 dana, budući da je bio sproveden u Split i uhapšen. Pored toga, glumac će morati da plati sudske troškove od 150 evra i odrekao se prava na žalbu, pa je presuda postala pravosnažna.

Instagram

 

Pasoš mu je vraćen, a Trifunović je za medije izjavio kako planira da postane hrvatski državljanin, s obzirom na to da mu je supruga Isidora iz Rijeke.

Na sud u Splitu dušao je sa petnaest minuta zakašnjenja jer je prethodno morao da poseti drugi sud. Glumac je pred sud izašao u pratnji supruge i konzula Srbije u Hrvatskoj Stefana Ristića.

Pročitajte: Sergej Trifunović uhapšen na hrvatskoj granici, supruga nema nikakvih informacija o njemu

Podsetimo, glumac je uhapšen na graničnom prelazu Bajakovo zbog zabrane ulaska u EU, koja mu je izrečena nakon što je prošle godine u Splitu vređao hrvatske policajce.

Antonio Ahel/ATA Images

 

Povodom ovog incidenta reagovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je u video-poruci zatražio hitno angažovanje državnih organa kako bi Trifunović bio pušten na slobodu.

Komentari. (0)

Loading