Pol Sorvino

Odlazak dobrog momka

Autor:

26.07.2022 12:30

Foto:

Foto:

Preminuo glumac Pol Sorvino: Dobar momak i narednik Fil Sereta



Preminuo glumac Pol Sorvino: američki filmski i pozorišni glumac, ali i skulptor, operski pevač, scenarista, biznismen i reditelj. Jednom rečju, svestrani umetnik, koji je u svojim ulogama često bojio portrete ličnosti sa obe strane zakona, ljude od autoriteta, a možda je najpoznatiji po ulogama Polija Ciceroa, čiji je lik zasnovan na Polu Variju, u gangsterskom filmu, koji datira iz 90-ih pod nazivom "Dobri momci", kao i ulozi narednika njujorške policije Fila Sereta u TV seriji "Red i zakon". Glumio je u sporednim ulogama u filmovima: "Ljubavnik velikog stila", "Crveni", "Pomahnitala pena", "Raketaš", "Firma", "Nikson", "Romeo i Julija". Njeogova deca su krenula očevim stopama, tako da su i ćerka Mira i sin Majkl Sorvino u glumačkim vodama. U njegovoj karijeri dugoj pet decenija, poznati američki glumac je imao u pozorišne uloge. 

Guliver Getty Images

 

 

Pročitajte Tragičan kraj velikog glumca, neutešna supruga potvrdila najcrnje vesti

 

U pondeljak, 25. jula, ćerka poznatog glumca Mira Sorvino, oplakuje smrt najdivnijeg oca, Pol Sorvina, nakon što je poznata filmska zvezda preminio u 83. godini života prirodnom smrću. Njegova ćerka se oprostila od njega rečima: "Šaljem ti ljubav u zvezdama, dok se uzdižeš, tata. Preminuo je moj otac, veliki Pol Sorvino, srce mi se rastrglo - život pun ljubavi, radosti i mudrosti, s' njim je završen. Bio je najdivniji otac. Mnogo ga volim." Svoju tugu, izrazila je i crnim kvadratom postavljenim na svom Instagram fidu, koji je naišao na poruke saučešća u odeljku za komentare: "Volim Vas i Vašu porodicu", napisala je Rosie O'Donnell, "Tako mi je žao Mira. Iskreno saučećše Vama i Vašoj porodici. I ljubav i isceljenje", napisao je Brian Van Holt, "Moje najdublje saučešće", napisao je Žil Marini.

Pol Sorvina je preminuo sa svojom suprugom Dee Dee Sorvino, koja je bila uz njega, a prema saopštenju koje je dato u ime porodice, on se "u poslednjih nekoliko dana bavio zdravstvenim problemima". "Naša srca su slomljne. Nikada neće biti drugog Pola Sorvina, on je bio ljubav mog života i jedan od najvećih izvođača koji je ikada krasio ekran i scenu", rekla je njegova supruga u saopštenju. Mira je u sa svojim ocem proslavila njegov 83. rođendan u aprilu.

 

Guliver Getty Images

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading