Silvio Berluskoni

Evo ko nasleđuje Berluskonijeve luksuzne vile, imanja i milione sa računa, supruga nije dobila ni evro

Autor:

13.06.2024 20:19

Foto: Chris Ratcliffe - Pool / Getty Images

Foto: Chris Ratcliffe - Pool / Getty Images

Bogatstvo Silvija Berluskonija - kome je pripalo više?



Bivši italijanski premijer je 12. juna 2023. godine preminuo u bolnici u Milanu, a bogatstvo Silvija Berluskonija od tada intrigira domaću javnost.

Profimedia

 

Bivši premijer iza sebe je ostavio neutešnu porodicu - petoro dece, četrnaestoro unučadi i suprugu Martu, sa kojom se oženio godinu dana pre smrti, pa mnoge zanima ko će od njih naslediti bogatstvo Silvija Berluskonija.

Iako se dugo spekulisalo da će Marti pripasti sve bogatstvo Silvija Berluskonija, istina je, zapravo, sasvim drugačija. Političar je, naime, ostavio testament koji je tek nedavno pročitan. 

U testamentu stoji da bogatstvo Silvija Berluskonija koje se procenjuje na 8 milijardi dolara pripadne njegovoj deci - Marini, Pjerisilviju, Barbari, Eleonori i Luiđiju.

Pročitajte Isto kao Siniša Mihajlović, pretužno - Leukemija uzima i njega, hemoterapije započete

Prema njegovog poslednjoj želji, mlada političarka, ujedno i njegova poslednja supruga, nije dobila ni dinar. 

Podsećanja radi, Berluskoni je bio oženjen tri puta. Prvi put 1965. godine sa Karlom Elvirom Lučijom dal Oljio, sa kojom ima dvoje dece - Marinu i Pjerisilvija. 

Osamdesetih godina u pozorištu "Manconi" u Milanu upoznao je glumicu Veroniku Lario, zbog koje se 1985. godine razveo od prve supruge.

Sa Veronikom se potom venčao i dobio troje dece - Barbaru, Eleonoru i Luiđija. Ipak, ni ta ljubav nije potrajala, a on se 2012. godine ponovo razvodi

Kada je 2020. uplovio u vezu sa Martom Antoniom Fašinom, znao je da je to ljubav za ceo život. U septembru te godine oboje su bili pozitivni na korona virus, a Silvio je proveo deset dana u bolnici "San Rafaele" u Milanu.

Dan Kitwood / Getty Images

 

Prošle godine, poznati političar oženio se svojom pet decenija mlađom izabranicom kojoj se emotivnim rečima zavetovao na večnu ljubav.

- Marta, prema tebi osećam veliku ljubav. To je nešto što još nisam iskusio i za mene si neizostavna. Bila si uz mene u teškim trenucima, pomogla si mi.

Dopunjavaš me, ne bih mogao da živim bez tebe. Ispunjavaš moj život - rekao je on tada. 

Komentari. (0)

Loading