Recept
Najslađa je tatina kuhinja: Nataša Pavlović podelila porodični recept, ovakvu boraniju još niste probali
27.11.2023 12:45
Boranija sa piletinom zapečena u rerni po receptu Natašinog oca oduševila domaćice
Da je tatina kuhinja najslađa smatra voditeljka Nataša Pavlović koja je sa svojim fanovima podelila porodični recept za boraniju sa piletinom.
Čak i oni kojima boranija nije omiljeno jelo neće odoleti ovom proverenom receptu, a ukus će, prema rečima slavne voditeljke, probuditi sva vaša čula.
- Moj tata je pravio boraniju na ovaj način, i ja je obožavam. Ako vam se ne svidi, vraćam pare - šaljivo je poručila Nataša putem svoj jutjub kanala.
Pročitajte Za doručak, ručak i večeru - Ovoj pikantnoj piti Nataša Pavlović ne može da odoli (video)
Sastojci
- 500g boranije
- 300-400g pilećeg belog mesa
- 400g gustog (grčkog) jogurta -nekoliko kašika prezli
- 2 šargarepe
- 2 jajeta
-l uk
- beli luk
- kiselo mleko ili kačkavalj za kraj
Boranija po receptu Natašinog oca se ovako priprema
Boraniju oprati i iseći (ukoliko je sveža), pa prokuvati oko 10minuta.
U tiganju propržiti luk, beli luk, rendanu šargarepu pa dodati piletinu seckanu na kockice.
Pročitajte
U činiji izmešati jogurt, jaja, 2-3 kašike prezli, malo kurkume, so, biber. U tepsiji izmešati sve zajedno pa posuti prezlama i peci u rerni na 200’ oko pola sata.
Pri serviranju staviti kiselo mleko preko, može i kačkavalj rendani ili ništa!
Komentari. (0)