Recept

Najslađa je tatina kuhinja: Nataša Pavlović podelila porodični recept, ovakvu boraniju još niste probali

Autor:

27.11.2023 12:45

Foto:

Foto:

Boranija sa piletinom zapečena u rerni po receptu Natašinog oca oduševila domaćice



Da je tatina kuhinja najslađa smatra voditeljka Nataša Pavlović koja je sa svojim fanovima podelila porodični recept za boraniju sa piletinom. 

Instagram

 

Čak i oni kojima boranija nije omiljeno jelo neće odoleti ovom proverenom receptu, a ukus će, prema rečima slavne voditeljke, probuditi sva vaša čula.

- Moj tata je pravio boraniju na ovaj način, i ja je obožavam. Ako vam se ne svidi, vraćam pare - šaljivo je poručila Nataša putem svoj jutjub kanala. 

Pročitajte Za doručak, ručak i večeru - Ovoj pikantnoj piti Nataša Pavlović ne može da odoli (video)

Sastojci

- 500g boranije

- 300-400g pilećeg belog mesa

- 400g gustog (grčkog) jogurta -nekoliko kašika prezli

- 2 šargarepe

- 2 jajeta

-l uk

- beli luk

- kiselo mleko ili kačkavalj za kraj

Boranija po receptu Natašinog oca se ovako priprema

Boraniju oprati i iseći (ukoliko je sveža), pa prokuvati oko 10minuta.

U tiganju propržiti luk, beli luk, rendanu šargarepu pa dodati piletinu seckanu na kockice.

Pročitajte

U činiji izmešati jogurt, jaja, 2-3 kašike prezli, malo kurkume, so, biber. U tepsiji izmešati sve zajedno pa posuti prezlama i peci u rerni na 200’ oko pola sata.

Pri serviranju staviti kiselo mleko preko, može i kačkavalj rendani ili ništa!

Komentari. (0)

Loading